dilluns, 3 de desembre del 2012

La Viquipèdia

Totes les polítiques oficials de la Viquipèdia basen els seus principis en cinc pilars que defineixen el caràcter de l'enciclopèdia.

És una enciclopèdia per compartir informació. Hi han unes taules de continguts i tu les pots modificar, editar, ampliar,etc.

Es poden utilitzar textos i imatges, però tenim que mirar si tenen llicència per utilitzar-les i també es pot esborrar i modificar textos, però no totes les pàgines tenen aquesta opció de "modificar".

La Viquipèdia és la 5a pàgina web més visitat, hi han 800 servidors i treballen 150 persones. La gent dóna donatius perquè pugui seguir en actiu.

Quines diferències hi ha entre una enciclopèdia de paper i una on-line?

Paper: Cada article ho fa una persona especialitzada i una vegada feta i impresa no es pot modificar.

On-line: Una persona inicia un article qualsevol i seguidament, pot ser en un minut, moltes persones ja poden modificar-lo, millorar-lo, esborrar alguna part que ell pensi que no es certa i llavore'ns queda editat per aquesta nova persona. A la persona inicial sempre li arriben les modificacions del test que ell ha creat.

Si l'article té més de tres paràgrafs, s'han de posar: imatges, bibliografia, referències, enllaços externs, etc.

Exercici pràctic a classe. (grup de tres persones): Claudia Abaurrea, Cristina Allepuz i Verònica Cano.

Aquesta activitat consisteix en anar a la pàgina de la Viquipèdia i agafar un tema qualssevol, la informació que trobem sobre el tema escollit la tenim que modificar, ampliar o directament eliminar si creiem que és necessari. A continuació us deixo la pàgina web on es pot veure clarament les modificacions i ampliacions que hem fet tema triat. La pàgina és aquesta: http://ca.wikipedia.org/wiki/Muffin


Imatge feta per Verónica Cano



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada