diumenge, 30 de desembre del 2012

Llicència Creative Commons

És una llicència que et permet agafar tant imatges, textos, etc, i poder utilitza-les legalment. Normalment quan necessitem una imatge el primer que fem què és el més ràpid i fàcil és anar a Google, però t'has preguntat alguna vegada si les imatges que veus les pots agafar o modificar i utilitzar-les per el teu ús personal, la gent això no ho pensa i crec que és molt important, ja que les imatges no son teves. Hi han uns programes especials que pots agafar totes les imatges que vulguis ja que la persona que penja imatges dóna el seu consentiment perquè la gent les pugui utilitzar o modificar. El programa és el: flickr.
Aquí us deixo un vídeo perquè us quedi més clar lo de la llicència i també es veu com pots posar-la al teu bloc.




Canal RSS

Què és i per què serveix? És una eina per rebre informació directament en el teu ordinador de les pàgines webs que més t'interessin, aquesta informació és totalment actualitzada i així no has de anar visitant pàgina per pàgina, sinó que et fiques a la pàgina que en aquell moment i agafes la informació que necessitis.


En aquest vídeo es veu perfectament què és un rss i com utilitzar-lo.

dimarts, 11 de desembre del 2012

Identitat i territori

A continuació us explicaré que vol dir aquest títol tan personal.
En la Universitat en el modul 1 que inclou les assignatures COED (comunicació oral, escrita i digital) i GTIC (gestió de la informació i TIC), tenim que fer per parelles una exposició d'un territori que ens identifiqui mútuament amb la teva parella.
El treball el vam fer: Meritxell Díaz i Verònica Cano, el tema que vam escollir va ser "la dansa" i el títol que vam triar per aquesta exposició va ser: "Sentiments en moviments", el títol ens d'aquest treball ens va costar una mica triar-lo, perquè no sabíem que posar, llavors vam fer una pluja de idees i aquest és el que més ens va agradar a les dues. És un tíitol molt apropiat al tema que vam agafar ja que quan balles qualsevol dansa et trnansmet uns sentiments i la dansa sempre és moviment.
Aquí us deixo el nostre treball que vam fer amb el programa prezi.  




Espero que us agradi, ja que l'hem fet amb molta il·lusió i el millor que hem sabut.

Reflexió: Estic molt contenta del treball que hem fet la meva companya i jo, hem sabut coordinar bé tots els punts del nostre treball i no ens va constar gens triar el tema ja que les dues van fer dansa en la nostra infància.

dilluns, 3 de desembre del 2012

La Viquipèdia

Totes les polítiques oficials de la Viquipèdia basen els seus principis en cinc pilars que defineixen el caràcter de l'enciclopèdia.

És una enciclopèdia per compartir informació. Hi han unes taules de continguts i tu les pots modificar, editar, ampliar,etc.

Es poden utilitzar textos i imatges, però tenim que mirar si tenen llicència per utilitzar-les i també es pot esborrar i modificar textos, però no totes les pàgines tenen aquesta opció de "modificar".

La Viquipèdia és la 5a pàgina web més visitat, hi han 800 servidors i treballen 150 persones. La gent dóna donatius perquè pugui seguir en actiu.

Quines diferències hi ha entre una enciclopèdia de paper i una on-line?

Paper: Cada article ho fa una persona especialitzada i una vegada feta i impresa no es pot modificar.

On-line: Una persona inicia un article qualsevol i seguidament, pot ser en un minut, moltes persones ja poden modificar-lo, millorar-lo, esborrar alguna part que ell pensi que no es certa i llavore'ns queda editat per aquesta nova persona. A la persona inicial sempre li arriben les modificacions del test que ell ha creat.

Si l'article té més de tres paràgrafs, s'han de posar: imatges, bibliografia, referències, enllaços externs, etc.

Exercici pràctic a classe. (grup de tres persones): Claudia Abaurrea, Cristina Allepuz i Verònica Cano.

Aquesta activitat consisteix en anar a la pàgina de la Viquipèdia i agafar un tema qualssevol, la informació que trobem sobre el tema escollit la tenim que modificar, ampliar o directament eliminar si creiem que és necessari. A continuació us deixo la pàgina web on es pot veure clarament les modificacions i ampliacions que hem fet tema triat. La pàgina és aquesta: http://ca.wikipedia.org/wiki/Muffin


Imatge feta per Verónica Cano



Digues de què parlaràs, parla'n i digues de què has parlat

Estructura del discurs

  1. Introducció
  2. Desenvolupament
  3. Conclusió

INTRODUCCIÓ: Dir en dues línies de què parlarem en el nostre discurs.

"Allò que comença bé ja està mig acabat"

Per què és bo fer una introducció d'un tema/discurs? 
Per 2 raons:  1a: Si pensem en el públic, tenir què captar l'atenció i intentar que no la perdi en cap moment, per això, es tant important fer una bona introducció.
                           2a: I si pel contrari, pensem en nosaltres que som el orador, això ens aporta una seguretat que normalment no en tenim a l'hora de fer un discurs davant de molta gent.

Fórmules introductòries. Com per exemple: definicions, presentació dels objectius i del guió, preguntes retòriques (que no tenen resposta) o lectura mental.

DESENVOLUPAMENT: Tenim que tenir clar el nostre ordre de les idees segons l'objectiu del discurs:

Per a informar: Estructura descriptiva i estructura cronològica.

Per a convèncer: Estructura inductiva, que vol dir, donar informació de casos concrets per arribar a la idea general que explica tota la informació anterior i que funciona con a conclusió.

CONCLUSIÓ: És tancar el discurs. S'ha de sintetitzar, vol dir, agafar el nucli de la idea i dir-la, i ha de concloure amb una bona impressió.

Fórmules de conclusió. Com per exemple: resumir els punts principals, repetir la introducció con un petit resum del què hem parlat, etc.

"Guardar-te un as a la màniga"

Com ha de ser la llengua d'un discurs expositiu? Ha de ser neutra, precisa (si tens una idea al cap dir-la amb 1 paraula i no donar-li moltes voltes perquè canses al que t'escolta i et canses tu també), i utilitzar connectors i marcadors textuals quan sigui necessari.