dijous, 27 de setembre del 2012

Google Drive

La idea de concentrar en un sol espai virtual emmagatzematge d'informació i accés des de qualsevol dispositiu, defineix Google Drive com aquest lloc que podràs compartir i guardar totes les coses amb una capacitat gratuïta. Els tipus d'arxiu que pots treballar són :

- Documents de texts.
- Fotos-vídeos.
- Presentacions.
- Maquetes de disseny web, etc...


Part d'aquesta innovadora acció de Google permet per exemple integrar Google Docs amb Google Drive i així poder treballar en temps real amb arxius als quals se li pot agregar comentaris o rebre notificacions d'altres persones que comentin els elements compartits.
Per finalitzar, una dels avantatges que té aquest programa és que es guarda automàticament i s'actualitza cada vegada que una persona edita alguna cosa al document que comparteix amb algú. Amb la creació de Google Drive, el núvol de Google cada vegada és més gran.











Provar-ho, va molt bé.


Exercici de GTIC en petit grup

En grups de 4 persones tenim que fer els següents exercicis:

1/ Crear un document a Google Docs i per fer-ho amb els passos següents:

- Obrir el Google i en la part superior i cliques la paraula "Docs".
- Després clicar a la paraula "Crear" i et surt un llistat amb diferents apartats i tries l'opció que necessitis.
- A continuació et poses a sobre de la frase "Document sense títol" i li poses el títol que vulguis.
- Fes el teu treball.
- Per finalitzar cliques en la part superior a la dreta la paraula "Compartir"

El nostre grup està creat per : Andrea Carmona, Mònica Cerezo, Maria Jaurena i Verònica Cano.
Després de debatre sobre quin tema triar, ens vam decantar per el tema "El desenvolupament del dibuix en nens de 3 a 6 anys".


També ho pots veure clicant aquí.

2/ Crear una presentació, aquesta constarà : D'una presentació, d'un esquema, d'imatges, vídeos i d'explicacions sintètiques amb els continguts més rellevants. Aquí us la adjunto:


També ho pots veure clicant aquí .

3/ Crear un formulari on-line que consti de 3 preguntes, les quals tenim que contestar totes les persones del grup i compartides amb nosaltres. Aquí teniu un exemple:

La meva presentació

Hola!! Sóc Verònica Cano, estudiant de 1er del Grau d'Educació Infantil a la universitat Ramon Llull, tinc 29 anys i visc a Barcelona. La creació d'aquest bloc és per compartir (notícies, exercicis, imatges, vídeos, etc.) amb totes les persones que vulguin visitar-lo, com per exemple: companys, professors, amics, família... La meva finalitat és transmetre totes les coses que aprendre en aquest grau. Espero que la informació que posi us serveixi d'exemple per a dubtes que tingueu. Gràcies.

dijous, 20 de setembre del 2012

Webquest

Una webquest, webquesta o WQ és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d'un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats. Generalment, es tracta d'una pàgina que proposa als participants una història suggeridora per tal que aconsegueixin una sèrie d'informacions en unes pàgines d'Internet concretes, extraient les seves conclusions a partir del treball cooperatiu. Els objectius són combinar els continguts curriculars amb l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'aula, en un aprenentatge de descobriment guiat. A continuació us deixo un vídeo que està penjat en la pàgina www.edu3.cat que parlen de les webquest.


Vídeo estret de www.edu3.cat